Hämeen Pystykorvakerho ry

YLEISTÄ
   Yhdistys
   Säännöt
   Vastuuhenkilöt
   Asiakirjat
   Ajankohtaista

KOKEET
   LINT
   HIRV, KARH, HIRV-J
   Koetulokset
   Kurssit
   Ylituomarit / tuomarit

NÄYTTELYT
   Tampere RN
   Pälkäne E

JÄSENET
   Jäsenten sivuja

LINKKEJÄ

KUVIA

TIETOSUOJASELOSTE

Hämeen Pystykorvakerho Ry

Yhdistyksen toiminta alkoi Etelän Karhukoirakerho ry:nä lähes 40 vuotta sitten. Silloin alue käsitti koko eteläisen Suomen ja kokouksia pidettiin silloin Helsingissäkin. Myöhemmin nimi muuttui Hämeen Pystykorvakerho ry:ksi ja kotipaikaksi tuli Tampere, toimintakin keskittyi pääasiassa Pohjois-Hämeeseen. Samoihin aikoihin myös seuran toiminta aktivoitui entisestään.

Tätänykyä kerho järjestää vuosittain toistakymmentä käyttökoetta hirvikoirille ja puolenkymmentä haukkukoetta haukkuville lintukoirille. Yhdistyksen jalona tarkoituksena on kaikin tavoin edistää puhdasrotuisten karjalankarhukoirien ja suomenpystykorvien kasvatusta, jalostusta sekä toimia yhdyssiteenä jäsenten välillä Etelä-Suomessa.

Jäseniä seurassa on tällä hetkellä hiukan alle sata. Yhdistystä ja sen asioita hoitaa johtokunta, johon kuuluu kuusi seuran jäsentä ja puheenjohtaja. Pääasiassa jäsenkunta koostuu pohjoishämäläisistä eri rotuisten metsästyspystykorvien harrastajista.


Kuva: Heimo Rautava

Oletettavasti Jouko Solosen kaatama uroskarhu Silvenvaarasta Hoskonjärven rannalta Ilomantsista. Kuva Sonkajan koulun pihalta 12.09.1963.
Karjalankarhukoirat vasemmalta oikealle Usvan Juri, Pete, Usvan Murkka ja Kira